Mikä ihmeen Suomen paikkatieto-skene?
9.9.2022

Ei ole sattumaa, missä lähikauppasi tai koulusi sijaitsee, tai millaista reittiä kotisairaanhoidon ja kuljetusalan ammattilaiset ajavat asiakaskierroksillaan.

Entäpä kuinka moni on pysähtynyt miettimään maaseutumaisemaa ihastellessa, miten satelliiteilla kerättyä tietoa hyödynnetään maatalouden ja metsänhoidon apuna? Tässä kaikessa on kyse paikkatiedosta!

Paikkatietoa hyödynnetään joka alalla, kun eri aloilta kerättyyn tietoon yhdistetään sijaintitieto. Sijainti voidaan ilmoittaa vaikkapa x-, y- ja z-koordinaattien avulla.

GeoForum Summit 2022 on Suomen merkittävin paikkatietoalan tapahtuma, joka kokoaa tänäkin syksynä yhteen paikkatietoalan huippuosaajat! Tapahtumassa on yli 70 asiantuntijaa niin rakennetun ympäristön, kiertotalouden, maa- ja metsätalouden aloilta, kuin myös ympäristö- ja turvallisuusaloilta.

Mukana on huippuluokan keynote-puheenvuorot, kun europarlamentaarikko Ville Niinistö ja Suomen ympäristökeskuksen tutkimusjohtaja Eeva Primmer avaavat meille paikkatiedon merkitystä kestävän tulevaisuuden varmistamisessa.

Tämän lisäksi pääsemme kuulemaan turvallisuusalan asiantuntijoita, kuten Martti J. Karia sekä Jarno Limnélliä, jotka taustoittavat meille nykyisiä ja tulevia uhkia keskittyen kuitenkin yksilöllisiin ja yhteiskunnallisiin ratkaisuihin. 

Kun kriisi on päällä, tarve saada ja tuottaa tietoa on todella suuri. Silloin ei ole aikaa luoda uusia työkaluja, vaan päivittäisten toimintojemme on joustettava tarvittaessa. 

Ilmastonmuutos, Venäjän hyökkäys, pandemiasta palautuminen, levottomuudet ja muut eteen tulevat kriisitilanteet vaativat meiltä yhä vahvempaa yhteistyötä. Jälleen kerran, tässä kaikessa on kyse paikkatiedosta!

“Mukana on tänä vuonna valtava määrä uusia tulokkaita ja innovatiivisia organisaatioita!”

GeoForum Summitissa pääset valitsemaan ne seminaarit, joista sinulla on eniten opittavana. Kuulet paikkatiedon ammattilaisilta, mitä on meneillään, millaisia yhteistyömuotoja tarvitaan ja kuinka voit omassa liiketoiminnassa hyödyntää paikkatietoratkaisuja. 

Olennaisena osana tapahtumaa ovatkin koulutuksellinen seminaari ja ennen kaikkea kohtaamiset. Tule kanssamme Messukeskus Siipeen, Helsinkiin, ja kerrytä asiantuntemustasi!

Liput ovat myynnissä – Katso GeoForumin jäsenedut!

GeoForum Summit 2022 järjestetään 31.10.-1.11.2022 Messukeskus Siivessä, Helsingissä. Varmista paikkasi syksyn suurimpaan paikkatietoalan tapahtumaan ja osta liput! Lisätietoa ohjelmasta löydät täältä. GeoForum Summit 2022 lipun hinta on 790€ + alv. Hinta sisältää:...

BIM + GIS muuttaa infrasektorin maailmaa

Nopea kaupungistuminen ja teollistuminen ovat nopeuttaneet digitaalista muutosta infrasektorilla. Digitalisaation ansiosta voimme parantaa kestävyyttä ja käsitellä hankkeiden suorituskykyyn liittyviä ongelmia rakennusprojekteissa. Kiinnostaako käytännönläheinen...

GeoForum Summit 2022 – hyppy tulevaisuuteen!

Paikkatieto ja datatalous ovat toisistaan erottamattomat! Paikkatiedon luonteen vuoksi on perusteltua väittää, että yhteentoimivuustyötä on tehty paikkatietoalalla enemmän kuin muilla aloilla.  Siksi paikkatieto on myös kriittinen elementti EU:n avoimen datan...

Miltä näyttää tulevaisuuden kunta Suomessa?

Kunnan vastuulla on järjestää kuntalaisille toimivat palvelut. Näitä palveluita ovat muun muassa koulutus, kaupunkisuunnittelu, ympäristö-, sosiaali- ja terveyspalvelut. Kunta toimii myös alustana yksityisille palveluiden tarjoajille. Useat eri kuntatoimijat...

Esittelyssä GeoForum Summitin keynote-puhujat 

GeoForum Summit järjestetään vihdoin ja viimein fyysisenä! 31.10.-1.11.2022 kajahtaa Helsingin Messukeskus Siivessä, kun tilat täyttyvät paikkatietoalan ammattilaisista ja kiinnostavista puheenvuoroista. Tänä vuonna keynote-sessioissa nousevat esille viisi...