Esittelyssä GeoForum Summitin keynote-puhujat 
14.6.2022

GeoForum Summit järjestetään vihdoin ja viimein fyysisenä! 31.10.-1.11.2022 kajahtaa Helsingin Messukeskus Siivessä, kun tilat täyttyvät paikkatietoalan ammattilaisista ja kiinnostavista puheenvuoroista. Tänä vuonna keynote-sessioissa nousevat esille viisi erittäin kiinnostavaa, ajankohtaista nimeä.

GeoForum Summitin pääteema on Vihreän kehityksen digitaalinen tulevaisuus, joka pohjaa Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaan. Ohjelman vallitsevia tavoitteita ovat hiilineutraalius, “talouskasvun erottaminen luonnon resursseista, sekä tasa-arvon toteuttaminen niin ihmisten kuin myös alueiden välillä”.

Summitin maanantaiaamu alkaa Suomen entisen ympäristöministerin, nykyisen europarlamentaarikon Ville Niinistön puheenvuorolla.

”Haluan olla rakentamassa maailmaa, jossa ilmastonmuutos torjutaan, koulutukseen ja sivistykseen panostetaan, ihmisoikeuksia ja oikeusvaltiota puolustetaan sekä taloudesta tehdään kestävä ihmisille ja ympäristölle.”

Aamun toinen keynote-puhujamme, Suomen ympäristökeskuksen tutkimusjohtaja Eeva Primmer, valaisee meitä paikkatiedosta osana kestävyysmurrosta.

Mitä hyötyjä paikkatieto tarjoaa ilmastonmuutoksen torjumisessa? Kuinka paikkatieto tukee siirtymää kestävämpään kierto- ja biotalouteen? Tule kuulemaan vastauksia alan huippuasiantuntijoilta Summitin ensimmäisenä päivänä 31. lokakuuta!

Yhteiskuntamme uudet uhat

Vuoden paikkatietoalan päätapahtuma, kuten myöskään Vihreän kehityksen ohjelma ei suinkaan kata vain ympäristökysymyksiä. Muuttuneen turvallisuustilanteen vuoksi turvallisuuskysymykset ovat myös vahvasti esillä syksyn Summitissa. 

Tänä vuonna meillä on kunnia kuulla Martti J. Karin puheenvuoro ajankohtaisesta turvallisuustilanteesta ja kriisinhallinnasta.

Puhujana Martti on “ajatuksia herättävä, innostava ja vakuuttava”. Martti on tullut usealle suomalaiselle tutuksi erityisesti kevään aikana käytyjen turvallisuuskeskusteluiden myötä. 

Martin puheenvuorosta sopiikin jatkaa tiistain muuhun ohjelmaan, joka tarjoaa konkreettisia esimerkkejä paikkatietosovelluksista turvallisuussektorilla.

Vihreä kehitys kansainvälisillä markkinoilla

Tapahtumassa saamme vieraaksemme myös alan kansainväliset huippuosaajat, kun lavalle astuvat Ananya Narain, Geospatial Worldin GW-Consulting johtaja sekä Carl Reed, entinen Open Geospatial Consortiumin standardiyksikön toiminnanjohtaja.

Miltä näyttää vihreä kehitys kansainvälisillä markkinoilla? Mitä ratkaisuja paikkatietosovellukset tarjoavat? Tule kuulemaan alan konkareilta, minkälaisia paikkatietoratkaisuja myös Suomen ulkopuolella hyödytään!

GeoForum Summitin painopiste on tänäkin vuonna kohtaamisissa ja laadukkaassa, koulutuksellisessa asiantuntijaseminaarissa. Kolmessa salissa tutustutaan tuoreimpiin innovaatioihin, ajankohtaisiin haasteisiin ja paikkatietoteknologian tarjoamiin ratkaisuihin. Rakennetun ympäristön, kuntien ja metsätalouden prosessien paikkatietopohjainen kehittäminen ovat myös isosti mukana tänä vuonna.

Esitysten lisäksi ohjelmassa on myös asiantuntijapaneeleita, jotka keräsivät runsaasti positiivista palautetta vuoden 2021 GeoForum Summitissa.

Mikä ihmeen Suomen paikkatieto-skene?

Ei ole sattumaa, missä lähikauppasi tai koulusi sijaitsee, tai millaista reittiä kotisairaanhoidon ja kuljetusalan ammattilaiset ajavat asiakaskierroksillaan. Entäpä kuinka moni on pysähtynyt miettimään maaseutumaisemaa ihastellessa, miten satelliiteilla kerättyä...

Liput ovat myynnissä – Katso GeoForumin jäsenedut!

GeoForum Summit 2022 järjestetään 31.10.-1.11.2022 Messukeskus Siivessä, Helsingissä. Varmista paikkasi syksyn suurimpaan paikkatietoalan tapahtumaan ja osta liput! Lisätietoa ohjelmasta löydät täältä. GeoForum Summit 2022 lipun hinta on 790€ + alv. Hinta sisältää:...

BIM + GIS muuttaa infrasektorin maailmaa

Nopea kaupungistuminen ja teollistuminen ovat nopeuttaneet digitaalista muutosta infrasektorilla. Digitalisaation ansiosta voimme parantaa kestävyyttä ja käsitellä hankkeiden suorituskykyyn liittyviä ongelmia rakennusprojekteissa. Kiinnostaako käytännönläheinen...

GeoForum Summit 2022 – hyppy tulevaisuuteen!

Paikkatieto ja datatalous ovat toisistaan erottamattomat! Paikkatiedon luonteen vuoksi on perusteltua väittää, että yhteentoimivuustyötä on tehty paikkatietoalalla enemmän kuin muilla aloilla.  Siksi paikkatieto on myös kriittinen elementti EU:n avoimen datan...

Miltä näyttää tulevaisuuden kunta Suomessa?

Kunnan vastuulla on järjestää kuntalaisille toimivat palvelut. Näitä palveluita ovat muun muassa koulutus, kaupunkisuunnittelu, ympäristö-, sosiaali- ja terveyspalvelut. Kunta toimii myös alustana yksityisille palveluiden tarjoajille. Useat eri kuntatoimijat...